Metro Kart

Başvur

Gizlilik ve Çerez Politikası

 

Metro Grosmarket Bakırköy Alışveriş Hiz. Tic. Ltd. Şti. (“Metro”)’ne ait www.metro-tr.com uzantılı Web Sitemizi (“Site”) ziyaret ettiğinizde veya Metro aplikasyonunu (“Mobil Uygulama”) telefonunuza indirip kullanmanız durumunda kullanıcı (“Kullanıcı”) olarak size ilişkin elde ettiğimiz bilgilerin ne şekilde kullanılacağı ve korunacağı iş bu Gizlilik ve Çerez Politikası (“Politika”)’na tabidir.

Metro, Politika hükümlerini dilediği zaman değiştirebilir. Güncel Politika Site’de veya Mobil Uygulamada yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.

 

I- Gizlilik - Kişisel Verilerin İşlenmesi

Web Sitemiz veya Mobil Uygulama üzerinden Üyelik Kaydı oluşturduğunuzda, e-bülten aboneliği için kayıt olduğunuzda, Metro-Kart başvurusunda bulunduğunuzda ve/veya İletişim Formu doldurmak suretiyle taleplerinizi ilettiğinizde, çağrı merkezimizi aradığınızda tarafınıza ait bazı kişiler veriler toplanmaktadır. Toplanan kişisel verilerin korunması, gizliliğinin sağlanması Metro olarak önceliklerimiz arasında yer almaktadır.

Metro Grosmarket Bakırköy Alışveriş Hiz. Tic. Ltd. Şti. (“Metro”) veri sorumlusu olarak kişisel verilerin işlenmesi ve korunmasına yönelik 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”) ve ilgili alt yasal düzenlemelere uyum açısından gerekli her türlü faaliyeti yürütmektedir. 

Metro,  kişisel veri işleme faaliyetlerini hukuka ve dürüstlük ilkelerine uygun olarak yürütmekte, kişisel verileri amacına uygun olarak, sınırlı ve ölçülü şekilde işlemekte, kişisel verileri ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza etmektedir. Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini veya kişisel verilere hukuka aykırı erişilmesini engellemek ve kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla gerekli her türlü teknik ve idari önlemin alınması Metro’nun öncelikleri arasındadır.

KVK Kanunu hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kanuni zorunluluklar dışında kişisel veriler kendiliğinden veya ilgili kişinin talebi üzerine Metro tarafından mevzuata uygun şekilde imha edilir.

Metro, kişisel verileri, yurt içinde ve yurt dışında üçüncü bir gerçek veya tüzel kişiye KVK Kanununda belirtilen istisnai hallerde açık rıza olmaksızın veya diğer hallerde kişisel veri sahibinin açık rızasını almak kaydıyla aktarır. Gerçekleştirilecek kişisel veri aktarımlarında mevzuatta düzenlenmiş olan kişisel veri aktarım şartlarına uygun hareket edilir.

Kişisel veriler, KVK Kanunun 5. Maddede sayılan hukuki işleme şartlarına uygun olarak işlenmekte olup, kişisel veri sahiplerinin aydınlatılması amacıyla hazırlanmış olan Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine Web Sitemiz veya Mobil Uygulamamız üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

II- Çerezler

Metro olarak, kullanıcılarımızın hizmetlerimizden güvenli ve eksiksiz şekilde faydalanmalarını sağlamak için çalışırken sitemizi ziyaret eden kişilerin bizimle paylaştığı bilgilerini koruma altına alıyoruz.

Çoğu internet sitesinde olduğu gibi, Site’de veya Mobil Uygulamada ziyaretçilere kişisel içerik ve reklamlar göstermek, Site ve Mobil Uygulama içinde analitik faaliyetler gerçekleştirmek ve ziyaretçi kullanım alışkanlıklarını takip etmek gibi amaçlarla Çerezler kullanılmaktadır.

Metro, işbu Politika’yı Site’de veya Mobil Uygulamada hangi Çerezlerin kullanıldığını ve kullanıcıların bu konudaki tercihlerini nasıl yönetebileceğini açıklamak amacıyla hazırlamıştır. Site’de veya Mobil Uygulamada yer alan Çerez bilgilendirme uyarısının kapatılması ve Site’nin veya Mobil Uygulama’nın kullanılmaya devam edilmesi halinde Çerez kullanımına rıza verildiği kabul edilmektedir. Kullanıcıların Çerez tercihlerini değiştirme imkânı her zaman saklıdır.

 

Çerez (“Cookie”) Nedir?

Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri veya mobil uygulamalar tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet sitesiyle ilişkili sunucular tarafından oluşturulurlar. Böylelikle ziyaretçi aynı siteyi veya mobil uygulamayı ziyaret ettiğinde sunucu bunu anlayabilir.

Çerezler, ziyaretçilere ilişkin isim, cinsiyet veya adres gibi kişisel verileri içermezler.

Tarayıcınızı çerezlerin yerleştirilmesi ile ilgili bilgi sahibi olmak, duruma göre karar vermek veya genel olarak çerezlerin kabulünü tamamen reddetmek amacıyla ayarlayabilirsiniz. İnternet tarayıcınızın veya Mobil Uygulamanın yardım bölümünde daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Çerezler kabul edilmediğinde, Site’nin veya Mobil Uygulamanın işlevselliği sınırlandırılmış olabilir. Çerez türüne göre bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

 

Çerezler Neden Kullanılmaktadır?

Site’de ve Mobil Uygulama’da, Çerezler aşağıdaki amaçlar kapsamında kullanılmaktadır:

  • Site’yi veya Mobil Uygulama’yı analiz etmek ve Site’nin veya Mobil Uygulama’nın performansını arttırmak. Örneğin, Site’nin veya Mobil Uygulama’nın üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Site’yi veya Mobil Uygulama’yı ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.
  • Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı içerik gösterilmesi.


Hangi Çerezler Kullanılmaktadır?

Çerezler, sahipleri, kullanım ömürleri ve kullanım amaçları açısından kategorize edilebilir:

  • Çerezi yerleştiren tarafa göre, İnternet sitesi veya Mobil Uygulama çerezleri ve üçüncü taraf çerezler kullanılmaktadır. Site veya Mobil Uygulama çerezleri, Metro tarafından oluşturulurken, üçüncü taraf çerezlerini Metro ile iş birlikteliği olan farklı firmalar yönetmektedir.
  • Aktif olduğu süreye göre, oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanılmaktadır. Oturum çerezleri ziyaretçinin Site’yi veya Mobil Uygulama’yı terk etmesiyle birlikte silinirken, kalıcı çerezler ise kullanım alanına bağlı olarak çeşitli sürelerle ziyaretçilerin cihazlarında kalabilmektedir.
  • Kullanım amaçlarına göre, Site’de veya Mobil Uygulama’da teknik çerezler, doğrulama çerezleri, hedefleme/reklam çerezleri, kişiselleştirme çerezleri ve analitik çerezler kullanılmaktadır.

 

Kullanılan çerezler:

1) Google Analytics (Google analizleri)

Google Inc. Şirketi ("Google") tarafından sağlanan bir web veya mobil uygulama analiz hizmeti olan Google Analytics'i de kullanmaktayız. Google Analytics de aynı şekilde çerez kullanmaktadır. Bu Web Sitesini veya Mobil Uygulamayı kullanmanızla ilgili, çerezler tarafından oluşturulan bilgiler, genellikle ABD’deki bir Google sunucusuna iletilir ve orada saklanır. Fakat bundan önce IP adresiniz Google tarafından Avrupa Birliği’nin üye ülkelerinde veya Avrupa Ekonomik Topluluğu alanına bağlı diğer sözleşmeli ülkelerde kısaltmaya tabi tutulur. Sadece istisnai durumlarda IP adresinin tamamı ABD’deki bir Google sunucusuna gönderilir ve orada kısaltılır. Google bu bilgileri işbu Web Sitesinin veya Mobil Uygulamanın operatörü adına, Web Sitesi veya Mobil Uygulama kullanımınızı değerlendirmek, Web Sitesi veya Mobil Uygulama aktivitesi hakkında raporlar hazırlamak ve web sitesi, Mobil Uygulama ve internet kullanımı ile ilgili diğer hizmetleri web sitesi veya Mobil Uygulama operatörüne sunmak için kullanacaktır. Google Analytics kapsamında tarayıcı tarafından aktarılan IP adresi, diğer Google bilgileriyle birleştirilmemektedir. Tarayıcı yazılımınızı buna göre ayarlayarak çerezlerin saklanmasını engelleyebilirsiniz. Ayrıca, belirtilen bağlantıda bulunan tarayıcı eklentisini indirip yüklemek suretiyle (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=tr) çerezler tarafından oluşturulan ve web sitesi veya Mobil Uygulama kullanmanızla (IP adresiniz dahil) ilgili verilerin Google tarafından toplanmasını ve işlenmesini engelleyebilirsiniz.  

 

2) Google AdWords

Web sitemizde veya Mobil Uygulamada Google Conversion Tracking (Dönüşüm İzleme) kullanmaktayız. Bu, (merkezi 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ABD’de yerleşik ve devamında "Google" diye anılan) Google Inc. Şirketinin bir hizmetidir. Google AdWords, Google reklam alanında metro-tr.com sayfalarını görüntülemek için kullanılır. Web sitemize veya Mobil Uygulamaya bir Google reklamı aracılığıyla erişirseniz, Google Adwords cihazınıza bir çerez ("dönüşüm çerezi") yerleştirir. Bu çerez 30 gün sonra sona ermektedir. Çerez kişisel tanımlama için kullanılmamaktadır. Çerezin süresi belirli sayfaları ziyaret ettiğinizde dolmamışsa birisinin reklamı tıklayıp sitemize yönlendirildiği bizim tarafımızdan ve Google tarafından görülebilmektedir. Her AdWords müşterisi farklı bir çerez alır. Bu nedenle çerezler Adword kullanan web siteleri veya mobil uygulamaları üzerinden takip edilememektedir. Dönüşüm çerezi aracılığıyla toplanan bilgiler, dönüşüm takibini seçen AdWords müşterileri için dönüşüm istatistikleri oluşturmak için kullanılır. AdWords müşterileri (yani reklam verenler), reklamlarını tıklayıp, dönüşüm izleme etiketi bulunan bir sayfaya yönlendirilen toplam kullanıcı sayısını görebilmektedir. Ancak, kişisel olarak tanımlanabilecek hiçbir bilgi iletilmemektedir. Takip işlemine katılmak istemiyorsanız, bu amaçla gerekli bir çerezin yerleştirilmesini reddedebilirsiniz. Bunun için örneğin genel olarak çerezlerin otomatik şekilde yerleştirilmesini devre dışı bırakan tarayıcı ayarını kullanabilirsiniz. Ayrıca tarayıcınızı "googleadservices.com" alan adından gelen çerezleri engelleyecek şekilde ayarlayarak da çerezleri devre dışı bırakabilirsiniz.

 

3) Doubleclick by Google

Google Inc. şirketine ait bir hizmet olan Google Doubleclick’i, size uygun reklamları göstermek için kullanmaktayız. Bu amaçla kişisel veri içermeyen çerezler kullanılır. Bu çerezler, reklamların gösterildiğini ve tıklandığını doğrulamak için tarayıcınıza atanmış anonim bir kimlik numarası kullanır. Bu şekilde Google ve bağlı web sitesi kuruluşları, METRO sitelerine, mobil uygulamalarına veya diğer sitelere yapılan önceki ziyaretlere dayanarak reklam yayınlayabilmektedir. Doubleclick çerezleri tarafından oluşturulan bilgiler, Google'e ait Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bir sunucuya iletilir ve burada saklanır. Google, Avrupa Birliği ile ABD arasında akdedilen "Privacy Shield" sözleşmesinin gizlilik politikasına uymakta olup "Privacy Shield" sertifikasına sahiptir. Veriler ancak yasal olarak zorunlu olması veya kontrol verilerinin işlenmesi halinde 3. kişiler ile paylaşılır. Çerezlerin kaydedilmesini kabul ediyor ancak herhangi bir DoubleClick çerezini kullanmak istemiyorsanız, aşağıdaki bağlantıdan şunu yapabilirsiniz: DoubleClick by Google servisini devre dışı bırakan tarayıcı eklentisini indirmek ve kurmak için https://www.google.com/settings/ads/onweb/ adresini ziyaret edin.

 

4) Insider

Aşağıdaki amaçlar doğrultusunda Web Sitemizde ve Mobil Uygulamamızda Insider çerezleri kullanmaktayız.

  • Sitenin ve Mobil Uygulamanın işlevselliğini artırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Site’yi veya Mobil Uygulama’yı ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin hatırlanması ya da kişinin ilgi alanlarına göre site görünümünün kişiselleştirilmesi.
  • Kişiselleştirme faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla ilgili ürün gösterilmesi ya da bu ürünlere ilişkin farklı kanallardan son kullanıcılara bilgilendirme yapılması.

Bunlar dışında her bir Insider çerezinin işlevi aşağıda yer alan tabloda belirtilmektedir.

 


Üçüncü Şahıs Çerezleri:

current-currency

Geçerlilik Süresi: 1 gün

Açıklama: Kullanıcının sepetinde bulunan ürünlerin para birimi. Kullanıcı, ürün veya alışveriş sepeti sayfalarını ziyaret ettiğinde güncellenir.

 

first-permission-impression

Geçerlilik Süresi: 1 yıl

Açıklama: Bu çerez, kullanıcı ile katılım izni ekranı arasındaki durumu saklar. Onay formunu görmeyen kullanıcılar için tekrar giriş ekranını göstermemize yardımcı olur.

 

native-permission-impression

Geçerlilik Süresi: 1 yıl

Açıklama: Bu çerez, kullanıcı ve olağan katılım izni ekranı arasındaki durumu saklar. Görmeyen kullanıcılar için tekrar giriş ekranını göstermemize yardımcı olur.

 

ins-gaSSId

Geçerlilik Süresi: 30 dakika

Açıklama: Bu çerez, Google Analytics kullanıcılarını 30 dakikalık oturumlar için izler. GA gibi biz de 30 dakikalık son kullanma tarihi olan çerezleri ayarlıyoruz ve her kullanıcı her 30 dakikada bir yeni bir kimlik alıyor.

 

ins-panel

Geçerlilik Süresi: 1 yıl

Açıklama: Bu çerez, kullanıcının Action Builder'dan ziyaret ettiği Web Sitesine ve Mobil Uygulamaya gelip gelmediği bilgisini saklar.

 

ins-test-cookie

Geçerlilik Süresi: Oturum süresince

Açıklama: Bu çerez, kullanıcının kullandığı tarayıcıda çerezlerin etkin olup olmadığını test eder.

 

insdrSV

Geçerlilik Süresi: Oturum süresince

Açıklama: Bu çerez, kullanıcı bilgilerini aynı web sitesinin http ve https sayfaları arasında dönüştürür.

 

sp-noteTimer

Geçerlilik Süresi: Set from panel

Açıklama: Bu çerez, kuponun ne zaman kapanacağı gibi, Kupon Asistanı ile ilgili gerekli bilgileri tutar.

 

spDebudMode

Geçerlilik Süresi: 1 yıl

Açıklama: Bu çerez Hata Ayıklama modunun açık olup olmadığını gösterir.

 

spNTStatus

Geçerlilik Süresi: Oturum süresince

Açıklama: Bu çerez, müşterilere gösterdiğimiz kuponların süresinin dolup dolmadığını kontrol eder.

 

total-cart-amount

Geçerlilik Süresi: 1 gün

Açıklama: Bu çerez, kullanıcının sepetindeki toplam tutarı tutar.

 

variationCandidate

Geçerlilik Süresi: Oturum süresince

Açıklama: Bu çerez, panelimizde Test Link ile ziyaret edilen kampanyalarda kullanılır ve kampanyalarımızı test etmemizi sağlar.

 

insdrSubsId

Geçerlilik Süresi: 1 yıl

Açıklama: Bu çerez, Web Push izni veren kullanıcının Web Push Token'ini tutar.

 

insdrSubsIdCreateDate

Geçerlilik Süresi: 1 yıl

Açıklama: Bu çerez, Web Push Token'ın oluşturulma ve Web Push izni verilme tarihini tutar.

 

testInfoWeather

Geçerlilik Süresi: Oturum süresince

Açıklama: Bu çerez, kullanıcının hava durumu bilgilerinin doğru çalışıp çalışmadığını test eder.


 

5) Google reCAPTCHA

Sitede ve Mobil Uygulamada  sunulan belirli kayıt ve iletişim formları için, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, İrlanda adresinde yerleşik Google Ireland Limited’in sunduğu Google reCAPTCHA servisini kullanmaktayız. reCAPTCHA servisi, esasen, gerçek bir kişinin girdiği bilgileri, otomatik sorgulamaların (“bot” adı verilmektedir) sebep olduğu kötüye kullanımdan ayırt etmek amacıyla kullanılmaktadır. reCAPTCHA servisi, sadece sayılacaklarla sınırlı olmamak kaydıyla aşağıda liste olarak verilen bilgileri derlemekte ve Google’a göndermektedir: IP adresleri, Google’ın son 6 ay içerisinde yerleştirdiği tüm çerezler, tıklamaların veya dokunuşların sayısı, cihazın bağımlılığı, ilgili sayfaya ait CSS bilgileri, tarih, kullanıcı tarayıcısının dil ayarları, kurulmuş eklentiler ve tüm Javascript nesneleri. Google reCAPTCHA’yla ve Google’in gizlilik politikasıyla ilgili daha ayrıntılı bilgileri https://policies.google.com/privacy adresinde bulabilirsiniz.

Bu verilerin işlenmesinin yasal dayanağını, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu oluşturmaktadır. Müşteri formlarımızı ve web sitelerimiz ile mobil uygulamalarımızı saldırılardan korumak ve bu formların botlar tarafından değil de müşteriler tarafından kullanıldığını doğrulamak meşru menfaatimizedir.


Çerez Tercihlerinizi Nasıl Yönetebilirsiniz?

Metro, kullanıcıların kendilerine ait kişisel veriler üzerindeki tercihlerini kullanabilmelerini son derece önemsemektedir. Bununla birlikte, Site’nin veya Mobil Uygulamanın çalışması için zorunlu olan bazı Çerezler konusunda tercih yönetimi mümkün olmamaktadır. Ayrıca bazı Çerezlerin kapatılması halinde Site’nin veya Mobil Uygulamanın çeşitli fonksiyonlarının çalışmayabileceğini hatırlatmak isteriz.

Site’de veya Mobil Uygulamada kullanılan Çerezlere dair tercihlerin ne şekilde yönetebileceğine dair bilgiler aşağıdaki gibidir:

  • Ziyaretçiler, Site’yi veya Mobil Uygulamayı görüntüledikleri tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkanına sahiptir. Eğer kullanılmakta olan tarayıcı bu imkânı sunmaktaysa, tarayıcı ayarları üzerinden Çerezlere ilişkin tercihleri değiştirmek mümkündür. Böylelikle, tarayıcının sunmuş olduğu imkanlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, veri sahiplerinin çerezlerin kullanılmasını engelleme, çerez kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı Çerezleri devre dışı bırakma ya da silme imkanları bulunmaktadır. Bu konudaki tercihler kullanılan tarayıcıya göre değişiklik göstermekle birlikte genel açıklamaya https://www.aboutcookies.org/ adresinden ulaşmak mümkündür. Çerezlere ilişkin tercihlerin, ziyaretçinin Site’ye veya Mobil Uygulama’ya erişim sağladığı her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilecektir.